Client soft

3 logistieke tips voor je bedrijf

Geplaatst op

De logistiek binnen een bedrijf is een lastig en ingewikkeld proces. Niet alleen komt er heel veel planning bij kijken, ook kost dit veel geld. Het is altijd belangrijk goed te kijken naar de logistieke processen en deze te verbeteren, op deze manier kun je de effectiviteit verhogen en kun je uiteindelijk meer winst balen. Maar hoe verbeter je deze logistieke processen dan? Hieronder hebben wij een paar veel besproken onderwerpen binnen de logistiek op een rijtje gezet en geven we je tips om ook jouw logistiek te verbeteren.

Een eigen logistieke afdeling

Het is natuurlijk een optie de logistiek volledig zelf in handen te nemen, maar dit neemt veel tijd in beslag. Hiervoor moet je namelijk zelf vervoersmiddelen hebben, plannen, routes bedenken en alle andere bijkomende werkzaamheden voor je rekening nemen. Wel kan dit de meest ideale optie zijn als je een groot bedrijf hebt met veel bestellingen en dus veel moet bezorgen. Het grootste voordeel van je eigen logistieke proces regelen en het inplannen is, dat je alles volledig in eigen hand houdt. Verantwoordelijkheden liggen dus bij jou en je bent niet afhankelijk van een andere partij die eventueel zou kunnen veroorzaken dat de producten niet op tijd geleverd worden. Niet voor elke branche is het aantrekkelijk om een eigen logistieke afdeling te hebben. Zoals ook al genoemd in bovenstaand stukje, is een eigen logistieke afdeling een tijdrovende taak en daarnaast kan het hoog in de kosten lopen. Daarom is het dus voor sommige branches aantrekkelijker om de logistiek uit te besteden. Hiervoor zijn verschillende opties.

Een logistieke partner

Zo kun je de logistiek laten doen door een logistieke partner die volledig toegespitst is op de logistiek en verder geen andere werkzaamheden heeft binnen hun bedrijf. Het voordeel hiervan is dat zo’n bedrijf vaak meerdere klanten heeft die de logistiek door hen laten doen, waardoor ze de dit op de goedkoopst mogelijke manier kunnen regelen. Een andere optie is de logistiek organiseren door middel van samenwerken met andere retailers. Door verzendingen samen te voegen en geen halve vrachtwagens te versturen is het transport een stuk goedkoper. De laatste optie is samenwerken met groothandels, doordat je al je producten naar een groothandel stuurt en niet naar meerdere plekken, bespaar je een hoop geld.

De standaard verzenddiensten

Als laatste kan je natuurlijk nog kiezen voor het gebruik van een normaal postbedrijf. In veel gevallen is dit niet altijd de goedkoopste optie, maar als je niet al te veel bestellingen hebt, dan kan dit heel aantrekkelijk zijn. Niet alleen voor kleine pakketjes, maar ook om een zwaar pakket te versturen kan de normale post een uitkomst bieden. Pakketten tot 30 kg kan je namelijk gewoon verzenden met PostNL. Ga je over de 30 kg, dan kun je altijd nog verzenden met bijvoorbeeld de DHL.

Gerelateerde berichten

De invloed van Black Friday op de detailhandel

Black Friday is wereldwijd een ongeëvenaard shoppingevenement geworden sinds het jaren  geleden als een Amerikaanse traditie ontstond. Mensen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden