Client soft

Advies voor claimen van letselschade bij verkeersongevallen

Geplaatst op

Na een auto-ongeluk heb je vaak niet alleen schade aan je auto, maar kunnen er ook verwondingen optreden aan het lichaam op mentaal of fysiek vlak. Als dit de schuld van een ander is, dan heb je mogelijk recht op een letselschadevergoeding. In dit blog leggen we uit of je recht hebt op een vergoeding en hoe je deze claimt.

Wat te doen na een auto-ongeluk?

Een auto-ongeluk kan een grote impact hebben op je fysieke en geestelijke gesteldheid. Daarom heeft iedereen die verwondingen heeft opgelopen door toedoen van een ander recht op een schadevergoeding. Uiteraard denk je hierbij als eerst aan het contact opnemen met een autoverzekeringsmaatschappij of een schadeverzekeringsmaatschappij, die de schade aan je voertuig zal vergoeden.

Letselschade na een verkeersongeval

Heb je door het ongeluk fysieke of mentale ongemakken, zoals hersenschade? Dan kom je in een wat lastigere situatie, die ook moeilijker te beoordelen is. In dit geval moet je aankloppen bij een gerenommeerd letselschadebureau die helpt met het claimen van je letselschade. Deze letschadebureaus hebben kennis van alle schadeclaims voor het wegverkeer, van ongevallen met ernstig letsel aan de hersenen of het ruggenmerg tot onverzekerd herstel van schade.

Financiële compensatie eisen voor letselschade

De omstandigheden van dat ongeval kunnen sterk verschillen, van een aanrijding door een andere auto of voertuig bij stilstand, tot een passagier in een voertuig waarvan de bestuurder door zijn nalatigheid het ongeval veroorzaakt of zelfs de nalatige bestuurder niet verzekerd is. Het bedrag dat je ontvangt verschilt dus veel per situatie. Daarom doe je er verstandig aan om een goed letselbureau in te schakelen. Zij hebben in de meeste gevallen al meer cases behandeld en kunnen je daarom ook een inschatting van de verwachte claim geven.

Check of de tegenpartij verzekerd is

Zoek altijd uit of de andere bestuurder juist verzekerd is. Als de andere bestuurder weigert om je hun papieren te overhandigen, dan mag je dit melden bij de politie. Noteer dit direct, omdat dit jouw letselschadeadvocaat kan voorzien van een heleboel informatie over de bestuurder.

Gerelateerde berichten

De invloed van Black Friday op de detailhandel

Black Friday is wereldwijd een ongeëvenaard shoppingevenement geworden sinds het jaren  geleden als een Amerikaanse traditie ontstond. Mensen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden