Client soft

Bij welke kleurcode mag u naar kantoor?

Geplaatst op

Bij welke kleurcode mag u naar kantoor?

Code rood, oranje, geel, groen, blauw, paars? Wat betekent het eigenlijk allemaal? Kunt u nog wel groen zijn (bewust en duurzaam leven) en met de fiets naar kantoor? Of moet u toch de auto pakken. Heeft code groen ook iets te maken met groen zijn? 

Wat te doen bij code groen?
Bij code groen is er eigenlijk niks aan de hand. Het gele zonnetje schijnt, de lucht is blauw en hier en daar drijft er een wit schapenwolkje voorbij. Eigenlijk wordt er bijna elke dag code groen afgegeven. Er is dan geen kans op rare weerssituaties. Dit willen we natuurlijk graag zo houden. Het is dan ook verstandig om groen te leven. U kunt de fiets pakken, maar u kunt ook iets extra’s doen. Onze tip: gebruik sustainable packaging zo kunnen we langer genieten van code groen met mooi weer.

Code geel, oranje en rood
Andere kleurcodes zijn toch wel de situaties waar u ver van uit de buurt wil blijven. Het is raadzaam om alert te blijven, zeker als u onderweg bent. Het is verstandig om thuis te blijven, maar als u dan toch naar werk wilt gaan, pak dan de auto. Op de fiets krijgt u dan last van paarse tenen. Eerst zijn ze wit, daarna blauw-paars en als u nog langer buiten blijft, worden ze rood. Code violet
Volgens de facebookpagina van Noodweer Nederland bestaat er ook een code violet. Zij schreven: ‘Wegens ijzel in het noorden en noordoosten van ons land, is de zeldzame ‘code violet’ in het leven geroepen. Deze code is tot op heden pas 1 keer eerder gebruikt. Dit is nu dus officieel de 2e keer. Code violet (paars) betekent dat het weertype levens gevaarlijk is en dat u allen wordt geadviseerd uw huis niet te verlaten. Ook niet voor werk of school.’ Het KNMI erkent deze kleur niet, maar als u het ergens tegenkomt: blijf thuis!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden