Client soft

De beste tips voor een ICT-docent!

Geplaatst op

Elke docent wilt het beste voor zijn of haar leerlingen. De kans is ook aanwezig dat jij je hier op allerlei manier voor inzet. In deze blog geven we een aantal tips voor docenten. Wil je meer weten? Dan kan je de blogs checken op metafooronderwijs.nl.

Wees assertief

Wanneer een leerling zijn huiswerk niet op tijd af heeft, is het belangrijk dat je zo snel mogelijk het gesprek aan gaat. Waarschijnlijk heeft hij of zij wel een goede reden waarom het huiswerk niet af is, nu zijn dit natuurlijk geen excuses. Vraag dan ook aan de student wat er aan de hand is en ondersteun diegene waar nodig. Kijk samen hoe het schoolwerk toch prioriteit kan krijgen.

Wees vriendelijk op een bepaald niveau

Naast de inhoud van de les, kan je het gerust hebben over persoonlijke dingen. Studenten vinden het namelijk fijn om te zien wie de persoon is die hun les geeft. Het is wel belangrijk dat je hier niet te ver in gaat en dat je wel professioneel blijft. Gebruik niet hun taalgebruik. Dit zouden de leerlingen alleen maar vreemd vinden.

Leef je in op het leven van de student

Het is in het onderwijs onwijs belangrijk om je aan te sluiten bij de belevingswereld van de leerlingen. Nu is het wel zo dat het ene vak zich hier beter voor leent dan het andere, maar toch kan je het altijd proberen. Geef zoveel mogelijk  hedendaagse en/of actuele voorbeelden en maak het waar mogelijk zo nu en dan zelfs persoonlijk.

Blijf uitleggen

Hoe vaak je iets uitlegt, er zullen altijd leerlingen zijn die het maar niet lijken te begrijpen. Hier kan je geduld best wat op de proef worden gesteld, maar het is belangrijk dat je geduldig blijft en uitleg geeft aan wie dat nodig heeft.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden