Client soft

De impact van corona op de IT-branche

Geplaatst op

Vrijwel iedere branche is hard getroffen door de coronacrisis. De horeca heeft het bijvoorbeeld zwaar te verduren, maar hoe zit het nu met bedrijven in de IT-branche? Helaas zijn er ook veel IT-bedrijven die het zwaarder hebben in deze tijd. Wat dacht je bijvoorbeeld van de bedrijven die computersystemen aanbieden aan horecabedrijven? Wanneer de klanten van een IT-bedrijf dicht moeten, dan komt er ook bij het IT-bedrijf geen geld meer binnen. Veel abonnementen op programma’s worden stopgezet, omdat bedrijven in de kosten willen snijden.

Veel vertraging en problemen met leveren

Vanwege de coronacrisis is het lastiger geworden om bepaalde hardware te leveren. Dat zag je bijvoorbeeld terug bij de releases van de nieuwste generatie gameconsoles. Grote techbedrijven hebben ook veel vertraging opgelopen, omdat kantoren een lange tijd gesloten zijn geweest. Zo zie je bijvoorbeeld dat de ontwikkeling van veel games vertraging heeft opgelopen. Ook in de IT-branche is de impact van de coronacrisis dus duidelijk terug te zien. Het is zeker dat er veel IT-bedrijven zijn die zwaar onder de huidige situatie lijden.

Uiteraard moet personeel wel gewoon doorbetaald worden wanneer het werk even stil komt te liggen. De meeste bedrijven hebben hun personeel namelijk gewoon in dienst. En wanneer een zzp’er zonder werk komt te zitten, kun je natuurlijk ook spreken van nog een ondernemer die getroffen is door de coronacrisis. Ook een zzp’er is in feite namelijk een ondernemer.

Er zijn wel maatregelen vanuit de overheid

Bedrijven die hun personeel niet kunnen doorbetalen, worden hierin wel ondersteund door de overheid. Dat geldt dus ook voor IT-bedrijven. Je zal als ondernemer in dat geval een derdenverklaring NOW moeten aanvragen. De derdenverklaring NOW wordt opgesteld door bijvoorbeeld de accountant van je onderneming. Deze verklaring toont de accountant aan dat jij inderdaad behoefte hebt aan financiële ondersteuning. Een accountant zal wat dat betreft altijd de waarheid spreken, want anders kan de accountant zelf in de problemen raken. Vandaar dat een derdenverklaring NOW vereist is. Wanneer deze niet vereist zou zijn, zou er waarschijnlijk veel misbruik van deze regeling gemaakt worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden