Client soft

Drie groeitips voor MKB-ers

Geplaatst op

Als MKB-er is het soms lastig om de volgende stap te maken; om te groeien. Je bent te druk bezig met je onderneming en werkt hard, waardoor je vrijwel geen tijd over hebt om na te denken over innovatie en over ‘de volgende stap’. Voor jou hebben we daarom de volgende groeitips op een rij gezet om je onderneming te laten groeien.

MKB factoring

Verlies je veel tijd en geld door opdrachtgevers die hun facturen te laat of niet betalen? Dan kan factoring van Finqle iets voor jou zijn. Je hoeft je factuur dan alleen maar in te dienen bij Finqle en de volgende dag heb je het geld al op je rekening. Finqle regelt de rest en zorgt dat ze het geld van jouw opdrachtgever krijgen. Win-win!

Maak een plan; beantwoord vragen

Om te kunnen groeien moet je eerst weten waar je naartoe wilt. Daarvoor moet je enkele vragen beantwoorden, zoals:

  • Waarin wil je groeien? Wil je bijvoorbeeld meer omzet, of meer producten aanbieden?
  • Welke strategie past bij het antwoord op de bovenstaande vraag? Moet je meer investeren in de productie? Of een HR-manager in dienst nemen?
  • Heb je de mensen, de faciliteiten en het geld om te groeien?

Ga even zitten voor deze vragen en beantwoord ze eerlijk. Neem er de tijd voor en je zult zien dat er iets nuttigs uitkomt.

Praat met je concullega’s

Als eigenaar van een MKB lijk je soms alles in je eentje te moeten beslissen. Dat is voor het grootste deel ook waar, maar we raden je aan om ook met je concullega’s te praten over de richting waarop je op wilt en hoe zij daarmee omgaan. Zo kom je samen tot nieuwe inzichten en wie weet is dat het begin van een goede samenwerking.

Het eerste wat je moet doen is een doel voor jezelf stellen: waar wil je over 5 jaar zijn? Aan de hand van dit doel kun je een plan van aanpak opstellen.

Gerelateerde berichten

De invloed van Black Friday op de detailhandel

Black Friday is wereldwijd een ongeëvenaard shoppingevenement geworden sinds het jaren  geleden als een Amerikaanse traditie ontstond. Mensen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden