Client soft

Een domeinnaam verhuizen hoe werkt dat?

Geplaatst op

Wanneer iemand een nieuwe domeinnaam wil vastleggen kan het zijn dat de naam al is vastgelegd. Het is dan mogelijk om de domeinnaam te kopen. Hiervoor neemt men contact op met de eigenaar en zal er een onderhandeling volgen. Vervolgens is het mogelijk om de domeinnaam over te nemen. Is de domeinnaam nog vrij dan is de domein registreren de meest logische stap. Het is erg eenvoudig. Koppel het aan het hosting account om hierna de site te laten plaatsen.

Een domeinnaam verhuizen

Wanneer na aankoop van een domeinnaam je de verhuiscode hebt gekregen is het mogelijk om een domeinnaam te verhuizen. De verhuiscode is een combinatie van cijfers en letters. Als je deze hebt ga je naar de partij waar jij de domeinnaam wilt registreren. Zoek de domeinnaam op en klik dan op de knop verhuizen. HIerna zal gevraagd worden om de verhuiscode. Het kan ook zijn dat ze het de EPP code noemen. Vul hem in, in het vakje en voer daarna alle relevante gegevens in welke bij de domeinnaamregistratie horen. Vervolgens klik je op ok en zal de domeinnaam verhuisd worden. Als je ook de DNS servers hebt opgegeven zal het naar jouw hosting verwijzen. Nu is het mogelijk om de site te laten maken of plaatsen om daarna van de nieuwe site te genieten.

Ben je de eigenaar en wil je een domeinnaam verhuizen?

Het is ook mogelijk om van domeinnaam registrar A naar registrar B te gaan. HIervoor heb je ook de verhuiscode door. Het is nu belangrijk om dezelfde stappen te doorlopen bij de nieuwe registrar als hierboven omschreven. Zorg dat de eigenaarsgegevens gelijk blijven in dit geval. Bij een overname moet je uiteraard jouw gegevens gebruiken en niet die van de oude eigenaar. Bij twijfel kun je het altijd laten doen door een expert.                    

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden