Client soft

Een goede spreker over digitalisering, hoe herken ik die?

Geplaatst op

Evenementen kunnen bijna niet meer gehouden worden zonder een inspirerende, innovatieve of juist spraakmakende sprekers. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die beweren dat zij dé juiste spreker zijn voor je evenement. Maar hoe selecteer je uit dat grote aanbod nou de beste kandidaat? In deze blog lees je meer over de kwaliteiten waar een goede spreker omtrent digitalisering aan dient te voldoen. 

Voldoende expertise

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat de spreker weet waar hij of zij het over heeft. Ook is het belangrijk dat je iemand kiest wiens expertise aansluit bij het thema van het evenement. Als er wordt gesproken over digitalisering kan je het hebben over meerdere richtingen binnen digitalisering. Niemand zit tenslotte te wachten op een speaker over bomen op een evenement over big data.

Spreektalent

Daarnaast is het een stuk fijner om te luisteren naar iemand die weet hoe je moet spreken voor een grote groep mensen. Dat houdt onder andere in dat de spreker een coherent en duidelijk verhaal vertelt. Maar ook simpele dingen zoals lichaamstaal en stemgebruik zijn van belang. Op de juiste momenten gebruik maken van humor kan het evenement compleet maken. Vooral in de wereld van digitalisering, waar het vaak heel technisch en complex is, kan humor een groot verschil maken. Door humor te gebruiken kan de spreker het publiek bij de les houden en enthousiasmeren. Bij de ene spreker is dit een aangeboren talent, bij de ander komt het door jaren van training. Het belangrijkste is dat de spreker maar weet hoe hij of zij zich moet presenteren voor publiek.

Authenticiteit

Ten slotte is een goede spreker niet bang om zijn of haar verhaal persoonlijk te maken. Een persoonlijke anekdote om je verhaal te beginnen maakt je relatable voor het publiek. Door authentiek te blijven, laten ze zien dat ze ook maar mensen zijn en dat daar soms ook het maken van fouten bij hoort. Het laten zien dat ieder simpel persoon kan bereiken wat hij of zij wil door hard te werken om doelen te bereiken is motiverend en inspirerend. De Speakers Academy beschikt over de beste sprekers op het gebied van digitalisering. Deze experts nemen je graag mee in het onderwerp digitalisering!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden