Client soft

Freelance DevOps engineer of freelance software engineer worden? Dit houdt het in!

Geplaatst op

We dromen er allemaal weleens van om eens volledig van baan te veranderen. Na jarenlang hetzelfde werk gedaan te hebben, slaat immers vaak de verveling toe. Toch is het eng om je vertrouwde baan op te geven en valt het nog te hopen dat je nieuwe baan wel de nodige uitdagingen biedt. Bovendien is het nog niet zo makkelijk om te kiezen wat voor werk je wilt doen. Overweeg je om een freelance DevOps engineer of freelance software engineer te worden? Je leest er alles over in deze blog!

Wat is een freelance DevOps engineer?

Veel mensen zijn onbekend met de term DevOps. DevOps staat voor ‘Development’ (ontwikkeling) en Operations (operaties). Een freelance DevOps engineer is verantwoordelijk voor een efficiënte samenstelling van softwareontwikkeling en softwareoperaties. Als freelance DevOps engineer moet je dus de IT-infrastructuur kunnen managen, maar je moet ook software kunnen ontwikkelen. Het is dus een erg veelzijdige baan, die genoeg uitdagingen te bieden heeft voor mensen die thuis zijn in de IT-wereld.

Welke opleiding heb je nodig?

Om een DevOps engineer te worden, heb je een hbo-diploma of een universitaire diploma in de richting IT nodig. Enkele voorbeelden van opleidingen die je kunt volgen, zijn Computer Science, Software engineering, System and network engineering en (technische) informatica. Ook heb je kennis van het vakgebied nodig en moet je de processen die zich afspelen in de verschillende software kunnen overzien.

 Wat doet een software engineer?

Ben je geïnteresseerd in een baan als freelance software engineer? Dan moet je handig zijn in het ontwerpen en implementeren van applicaties en computerprogramma’s. Een freelance software engineer is werkzaam bij ICT-bedrijven, waar hij of zij softwareproblemen voor externe klanten oplost, maar ook de problemen binnen het bedrijf zelf aanpakt. Zodra de problemen zijn verholpen en de software in gebruik is, houdt de software engineer alle ontwikkelingen goed in de gaten, zodat hij of zijn meteen bij kan springen als er iets mis gaat.

Hoe word je een software engineer?

Wil je een software engineer worden, dan moet je een technische hbo-opleiding afgerond hebben. Denk hierbij aan de opleidingen informatica, elektrotechniek of industriële automatisering). Een universitaire studie in de richting informatica kan natuurlijk ook. Daarnaast moet je over enkele vaardigheden beschikken. Zo moet je over een ruime kennis van het vakgebied beschikken en goed kunnen samenwerken en communiceren. De projecten worden namelijk vaak in teamverband uitgevoerd. Aangezien software grotendeels is het Engels is, is een goede beheersing van de Engelse taal een pre.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden