Client soft

Het oprichten van een BV, de voor- en nadelen

Geplaatst op

Je hebt een eigen bedrijf en wilt verder groeien, in dit geval kan het handig zijn een BV op te richten. Maar wat is een BV eigenlijk? Een BV staat voor besloten vennootschap, dit is een onderneming die op naam staat van meerdere personen aan de hand van aandelen. Elke persoon is aandeelhouder en de aandelen zijn niet vrij verhandelbaar.

Welke voordelen zitten er aan het oprichten van een BV?

Een besloten vennootschap is een rechtspersoon, dit betekend dat de BV net zoals een persoon contracten aan kan gaan en verplichtingen moet nakomen. Het grote voordeel is dat een BV veiliger is op het gebied van aansprakelijkheid. Dit betekent dat de aandeelhouders niet met hun privé vermogen aansprakelijk zijn voor de schulden die een BV heeft gemaakt.

In een BV is het makkelijker om nieuw vermogen aan te trekken. Nieuwe aandelen uitgeven zorgt ervoor dat investeerders kunnen investeren in je onderneming. Daarnaast is de winst in een BV lager belast door de belasting dan loon.

Zitten er ook nadelen aan?

Natuurlijk komt ieder voordeel met zijn nadeel en zitten er dus ook nadelen aan het oprichten van een BV. Als je besluit een BV op te richten kost dit flink wat geld. Zo kun je een BV oprichten voor ongeveer € 350,- maar besluit je alles te regelen via een notaris kan dit zomaar oplopen tot € 1000,- of zelfs hoger.

Naast de kosten voor de oprichting van een BV heb je ook veel meer administratie, dit verschil zit hem voornamelijk in de jaarrekening die ieder jaar verstuurt moet worden naar de Kamer van Koophandel.

Zelf een BV oprichten

Je eigen BV oprichten is niet heel lastig, wel moet je er goed over nadenken. Je zult moeten uitzoeken of het in jou onderneming verstandig is een BV op te richten. Daarnaast moet je kijken naar wat voor soort BV je wil aangezien er meerdere vormen zijn. Ben je er uit en wil je een BV oprichten kan je het beste een gespecialiseerd bedrijf inschakelen zoals standaardbv.nl.

Gerelateerde berichten

De invloed van Black Friday op de detailhandel

Black Friday is wereldwijd een ongeëvenaard shoppingevenement geworden sinds het jaren  geleden als een Amerikaanse traditie ontstond. Mensen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden