Client soft

Hoe kan ik goed letselschade claimen?

Geplaatst op

Letselschade claimen is een manier om de disbalans na het ongeluk op bepaalde vlakken weer te herstellen. Je zult na een ongeluk schade aan je geest, bezittingen, maar ook aan je lichaam kunnen hebben. Deze zaken kunnen beredeneerd en verbonden worden aan een bepaald bedrag dat staat voor een mate van schade. Een schadeclaim kan worden opgesteld en ingediend bij de tegenpartij. De tegenstander in juridische zin, moet laakbaar zijn en dus de veroorzaker van het ongeluk of nalatig is geweest, bijvoorbeeld in relatie tot de veiligheid op de werkvloer. We nemen een aantal tips met je door waarmee je makkelijker een vergoeding kunt krijgen.

Wat moet ik doen voor mijn letselschadevergoeding?

De makkelijke weg naar je vergoeding, is het uithanden geven van de claimprocedure. Dit laat je doen door een juridisch bureau. Ze kunnen je helpen op basis van no cure, no pay. Deze basis houdt eigenlijk in dat de hulp van het bureau gratis is. Als je geen claim toegewezen krijgt, dan betaal je niets aan het bureau. Krijg je hem wel toegewezen, dan worden de kosten uit deze claim betaald. Dus daarom is het ook zo belangrijk dat je een goed dossier aanlevert, want zo kan het letselschadebureau een betere inschatting maken of je wel of geen kans maakt op een letselschadevergoeding.

Enkele tips voor een goed dossier

Je zaak bij het bureau staat of valt met je dossier. Zorg dat je vanaf het moment van ongeluk direct (of dit uitbesteedt) een goed dossier aanlegt. Dat bestaat onder andere uit:

  • Foto’s
  • Getuigenverslagen
  • Politierapport
  • Verklaringen van artsen
  • Calculatie van de verschillende verliezen  

Deze handige tips kun je zelf direct aanpakken. Als je helemaal in de kreukels ligt, is het slim om iemand anders dit te laten regelen. Maar zorg dat het bij de juridisch expert op het bureau komt te liggen. Ze lezen het dossier en kunnen op basis van je situatie beslissen of je daadwerkelijk een kans maakt op de vergoeding van de schade.

Gerelateerde berichten

Zaken doen met een hypotheekadviseur, hoe gaat dat?

Hypotheken zijn een belangrijk onderdeel van de aankoop van een huis, en de keuze voor de juiste hypotheek is van groot belang. Een hypotheekadviseur...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden