Client soft

Hoe kan ik mijn WordPress website het beste beveiligen?

Geplaatst op

Je hebt een WordPress website gemaakt en gelanceerd. Gefeliciteerd! Maar heb je ook goed naar de beveiliging gekeken? Het is erg belangrijk om jouw WordPress website goed te beveiligen. Hackers liggen namelijk altijd op de loer en je wilt niet dat zij er vandoor gaan met jouw gegevens. Gelukkig kun je dit heel goed voorkomen door je website goed te onderhouden en een aantal beveiligingsmaatregelen te nemen. Wij leggen uit hoe je dit het beste aanpakt! 

Sterke wachtwoorden

Waarschijnlijk heb je dit al heel vaak gehoord, maar het goed beveiligen van je website begint bij de basis. Start altijd met een sterk wachtwoord. Dus gebruik niet Hoihoi123 of de naam van je partner als wachtwoord, maar overweeg het gebruik van een sterk wachtwoordgenerator. Daarnaast kun je ook een wachtwoordmanager gebruiken voor veilige opslag. Zo hoef je je wachtwoorden niet allemaal uit je hoofd te weten. 

Zorg dat gebruikers ook sterke wachtwoorden implementeren en verleen alleen noodzakelijke rechten. 

Beveiligingsplugins installeren

Een manier om je WordPress website te beveiligen, is door het gebruiken van speciale plugins. Kies dan het liefst voor beveiligingsplug-ins die specifiek zijn ontworpen door WordPress. Deze werken namelijk het beste. Installeer bijvoorbeeld een plugin met firewallbescherming of inbraakdetectie. 

Na het installeren van deze plugins is het belangrijk dat je ze up-to-date houdt. Dus voer regelmatig updates uit en profiteer van een optimale bescherming. 

Regelmatige back-ups maken

Er worden steeds vaker WordPress websites gehackt. Dit is natuurlijk iets wat je niet wilt, maar soms kun je het niet voorkomen. Om te voorkomen dat je de website inclusief belangrijke gegevens volledig kwijtraakt, adviseren we om regelmatig back-ups te maken. Sla alle gegevens op een externe locatie op zodat je er altijd bij kunt wanneer de website wordt gehackt. 

Door WordPress onderhoud uit te besteden voorkom je dat je website gehackt wordt en offline bent. Basmartens.nl houdt je website veilig en helpt je 7 dagen per week bij problemen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden