Client soft

Hoe kies ik de juiste game PC?

Geplaatst op

Wil je graag games spelen op je computer? Niet elke PC is geschikt voor het spelen van spellen en je wilt natuurlijk wel een computer kiezen waarop je Minecraft of Call of Duty op kunt spelen. Hoe kies je nu de juiste game PC? Bij het aanschaffen van een gaming computer zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo is de videokaart het hart van de PC, maar ook de processor en de harde schijf zijn belangrijke onderdelen.

Verschillende videokaarten

Een game PC kopen is niet gemakkelijk. Voordat je zomaar een exemplaar aanschaft, is het belangrijk om te kijken welke videokaart je nodig hebt en welke games je wilt spelen. De videokaart verwerkt namelijk alle visuele elementen die in de spellen voorkomen. Hoe sneller de videokaart, hoe beter de game werkt. Om een game goed te spelen, heb je minimaal 30 frames per seconde nodig. Voor gamen wordt er dan ook aangeraden om minimaal een NVIDIA GeForce GTX 1050 videokaart te gebruiken. Natuurlijk heb je ook nog andere kaarten met een hoger aantal frames per seconde, zodat je je game nog beter kunt spelen. 

De processor

De videokaart zorgt voor alle visuele elementen, maar de processor zorgt voor het aansturen van de spelwereld. Hierbij moet je denken aan computergestuurde tegenstanders en explosies in games. De processor berekend namelijk wanneer je raak schiet en reageert hier vervolgens op. De ondergrens voor een game PC ligt bij een Intel Core i5 processor.

Daarnaast is ook het werkgeheugen belangrijk. Als je games wilt streamen, is het geen overbodige luxe om voor een hoog geheugen als 16 of 32 GB te kiezen. Voor een normale gaming computer is een minimum van 8 GB voldoende. 

Harde schijf of een SSD

Als je een game PC gaat samenstellen moet je niet alleen letten op de videokaart en de processor, maar ook op de harde schijf. Je kunt namelijk kiezen uit een harde schijf en een SSD. Als je een hekel hebt aan lang wachten, is een SSD een goede optie. Deze is namelijk veel sneller met het opstarten van Windows en het laden van de spellen. Wil je een ultra snelle computer? Dan kun je nog een stapje verder gaan met meerdere SSD’s in een RAID opstelling. Hierbij verdubbelt de snelheid. Als je ook films en foto’s op de PC wilt opslaan, kun je kiezen voor een kleine SSD in combinatie met een harde schijf. 

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden