Client soft

Hoe vinden werknemers en werkgevers elkaar online?

Geplaatst op

Het kan per branche flink verschillen in hoeverre een werkgever en werknemer elkaar makkelijk vinden. Dit heeft natuurlijk te maken met vraag en aanbod. Maar soms heb je als werkgever een heel specifiek iemand nodig. Of zoek je juist als werknemer naar de perfecte baan die bij jouw past. Waar je vroeger een brief schreef op basis van een advertentie in de krant, zo ga je nu het toegankelijke internet op om jouw droomwerkgever of -werknemer te vinden.

Gebruik je online netwerk

Hoe staat jouw online netwerk ervoor? Veel werkrelaties komen tot stand door een ‘via via’ connectie. Een van de meest gebruikte platformen is hiervoor LinkedIn. Naast de vacaturessite kun je dus aan dit sociaal media profiel werken en is het profiel als het ware je online CV. Ook als werkgever kun je via LinkedIn een vacature uitzetten. Op het profiel kun je zelfs gebruik maken van recruiters die actief voor jou op zoek gaan. Zo worden online profielen afgespeurd en bij een potentiële match worden jullie in contact gebracht. Zo kan er vervolgens een sollicitatieprocedure gestart worden.

Kenniskring online inzetten

Heb je niet de middelen om een grote zoektocht uit te zetten naar een werkgever of werknemer? Maak dan gebruik van mond tot mondreclame van familie, vrienden en kennissen. Zo kan eenieder een rondje doen binnen hun eigen sociale kringen om te informeren of iemand werk heeft of juist werk zoekt. Je kunt op je eigen social mediakanalen een ludiek bericht plaatsen met jouw eigen online sollicitatiebrief of visitekaartje. Hierbij kan er vriendelijk gevraagd worden om dit bericht vervolgens te laten delen door de mensen die je kent. Op deze manier zal je bericht via veel kringen bekeken worden.

Kracht van online recruitment

Heb je geen tijd of kennis om werknemers te vinden? Maak gebruik van een online recruitment bureau. De online recruitment oplossingen van EN HR solutions zorgen ervoor dat jij de ideale kandidaat vindt voor jouw bedrijf. Zo wordt er gericht campagne gehouden en wordt er marketing gedaan op locaties waar jouw potentiële werknemer zich online bevindt. Door de kennis van een recruitmentbureau in te zetten geef je de zoektocht uit handen met een effectief resultaat.

Gerelateerde berichten

De invloed van Black Friday op de detailhandel

Black Friday is wereldwijd een ongeëvenaard shoppingevenement geworden sinds het jaren  geleden als een Amerikaanse traditie ontstond. Mensen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden