Client soft

Hoe werkt letselschade claimen?

Geplaatst op

Ben jij aangereden door een voertuig? Dat is natuurlijk erg vervelend en vooral als fietser, is de kans groot dat je letselschade oploopt. Weet jij zeker dat jij zelf niet fout zit? Dan is het belangrijk om letselschade te claimen, maar dit kan erg lastig zijn. Je hebt namelijk recht op een vergoeding van de schade die je hebt opgelopen. De tegenpartij is het hier vaak niet mee eens en zegt niet schuldig te zijn aan het ongeluk. Het is aan jou om te bewijzen dat de tegenpartij wel degelijk schuldig is en daarom kan professioneel advies handig zijn. Professioneel advies krijg je natuurlijk van een advocaat en deze kan jou helpen met het claimen van een vergoeding. Wat doet een advocaat precies voor jou in dit proces? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Aansprakelijk stellen

Wanneer de tegenpartij niet akkoord gaat met het betalen van een vergoeding, kan het heel lang duren om het te krijgen. Een advocaat kan de tegenpartij officieel aansprakelijk stellen en dit is een belangrijk proces. De advocaat moet dit ook kunnen bewijzen met bewijsmateriaal en hiervoor stel je een advocaat in. Een advocaat weet precies wat gebruikt kan worden voor het claimen van letselschade. Dit kan bijvoorbeeld bewijsmateriaal zijn van de schade, maar ook verhalen van de getuigen. De letselschadeadvocaat verzamelt alle bewijsmaterialen en legt deze voor in de zaak.

Wat doet de advocaat nog meer?

De advocaat zorgt er ook voor dat er vaart wordt gezet achter het uitbetalen van de vergoeding. Soms kan het zijn dat je sneller een voorschot krijgt, maar ook de hoogte van de vergoeding wordt bepaald door de advocaat. Dit moet namelijk betrouwbaar zijn, anders is de kans groot dat de vergoeding wordt afgekeurd. Bij een letselschade zaak moet alle schade duidelijk in kaart worden gebracht. Op basis van deze informatie kan de advocaat de hoogte van de vergoeding bepalen. Heb jij dus letselschade opgelopen? Schakel dan tijdig een advocaat in, zodat je zo snel mogelijk geholpen wordt.

Gerelateerde berichten

De voordelen van een echtscheidingsadvocaat?

Het is een heftige gebeurtenis zo’n scheiding. Hoe regel je het goed? Dat is een belangrijke vraag, zeker voor de kinderen. Deze juridische expert...

Lees meer

Wat zijn je rechten als je ontslagen bent?

Als werknemer wordt je door de wet een soort van beschermd van ontslag. Natuurlijk is het mogelijk dat je wordt ontslagen, maar er zijn bepaalde...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden