Client soft

Milieuvriendelijk internetten

Geplaatst op

Het internet heeft veel veranderd. Er zijn nieuwe banen bij gekomen en vele banen zijn verdwenen door automatisering. In de afgelopen jaren heeft deze ontwikkeling er daarom voor gezorgd dat grote ondernemingen zijn verdwenen in voornamelijk de retail. Alleen de bedrijven die constant in ontwikkeling zijn en mee gaan met de innovatie overleven. Doordat we nu door het internet allemaal aan elkaar verbonden zijn en we de hele dag door op onze telefoon door willen brengen zorgt dat voor nieuwe problemen. Om dit allemaal te bewerkstelligen zijn er grote datacenters nodig. Omdat deze computers 24/7 draaien is het voornamelijk belangrijk dat de computers constant gekoeld worden. Echter kost dit gigantisch veel energie en is dus slecht voor het milieu. De opwarming van de aarde is geen mythe meer en dus moeten hier oplossingen voor bedacht worden.

Surfen zonder zorgen

De meeste consumenten zijn zich niet bewust van alle werkzaamheden die achter de schermen gebeuren om het internet draaiende te houden. De vraag is ook of dit probleem moet liggen bij de consument. Voornamelijk bedrijven zullen de aankomende tijd grote stappen moeten maken op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Met het behalen van het ISO 14001 certificaat kunnen bedrijven aantonen te voldoen aan de internationale milieueisen. Door het integreren van een milieu management systeem in organisaties kan er op een gecontroleerde wijzen gewerkt worden aan het verder uitbouwen van organisaties. De implementatie ervan zal er tevens voor zorgen dat de bedrijfskosten drastisch zullen verlagen door besparingen.

Kwaliteit behouden

Technologie zorgt ervoor dat alles steeds efficiënter en effectiever gaat. Daarom is het belangrijk dat er nagedacht wordt om bedrijven op nieuwe manieren te structuren zodat deze snel kunnen inspelen op de ontwikkelingen die zich op de markt voordoen. De kwaliteit mag hier namelijk niet onder gaan lijden. Een mogelijke manier om de kwaliteit te bewaken is het behalen van het ISO 9001 certificaat. Deze norm legt de basis voor een krachtig kwaliteitsmanagementsysteem. Het stroomlijnen van processen in een continue proces. Met alle ontwikkelingen weet je soms niet meer waar je moet beginnen. ISO certificaten bieden organisaties de handvaten.

Door het plaatsen van datacenters in het Noordelijk halfrond wordt er al op slimme manier nagedacht over het verminderen van het energieverbruik van datacenters. Echter vraagt de markt om nieuwe oplossingen.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden