Client soft

Online bedrijfsbescherming door merknaam registratie

Geplaatst op

Veel mensen zijn de laatste jaren en startup begonnen omdat dit handiger was dan maandenlang solliciteren bij bedrijven en niet aangenomen worden. De financiële crisis en daarna de coronacrisis hebben voor veel mensen het moeilijker gemaakt een geschikte baan te vinden. Zelf een bedrijf beginnen was dan voor velen een betere optie. Toen en nu is het nog steeds erg belangrijk om de nodige online bedrijf bescherming voor jezelf te realiseren. Een van de dingen die je kunt doen is een werknaam registratie. Wij willen graag met je doornemen hoe je dit het beste kunt doen en wat de voordelen zijn. Lees dus snel verder. Wil je meer informatie, neem dan contact op met https://www.intellectueeleigendom.be/ ze helpen je graag verder. 

Je merknaam beschermen

Veel mensen denken dat wanneer ze een bedrijf beginnen en dan diensten en producten op de markt gaan zetten, deze automatisch beschermd zijn omdat hun bedrijf ze immers op de markt brengt. De realiteit is echter dat je altijd apart merken moet laten registreren voor een bepaald gebied. Denk bijvoorbeeld aan Nederland, de Benelux, Europa en heel de wereld. Hoe groter het gebied waarvoor je de merknaam laten registreren, hoe hoger de kosten kunnen zijn, maar dan ben je wel beschermt waar nodig en dat brengt heel veel voordelen. 

Merknaam registreren in praktische zin

Het is erg belangrijk om je merknaam te registreren zodat concurrenten niet zomaar producten en diensten van jou kunnen overnemen en zelfs jouw naam kunnen stelen. Wanneer jij bijvoorbeeld in België en Duitsland actief bent met je bedrijf naast bedrijfsmatige activiteiten in Nederland, dan is het erg belangrijk om een registratie voor je merknaam te doen die heel Europa bestrijkt. Zo kan geen enkele ondernemer in Europa ongestraft je producten clonen. 

Patent aanvragen

Is sommige gevallen is het belangrijk dat je een patent aanvraagt. Een patent is beschreven kennis die jouw bedrijf ontwikkelt heeft. Op deze manier staat het vast dat het jouw kennis en techniek is en dat niet zomaar iemand het mag kopiëren. De vele gevallen kunnen bedrijven wel een aanvraag doen, dan kun je mensen onderhandelen en bijvoorbeeld geld vragen voor het stuk techniek dat jij ontwikkeld hebt zodat die bedrijven het wel in hun producten mogen gebruiken. Een patent staat los van een merknaam. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden