Client soft

Voordelen van digitalisering in de bouwsector

Geplaatst op

Als de bouw in het nieuws komt is dat meestal negatief: projecten worden te laat opgeleverd en het budget is ruimschoots overschreden. Digitalisering biedt ook in deze sector kansen om bouwprojecten te versnellen door onder andere efficiënter te kunnen werken. Dit is slechts één van de potentiële voordelen. 

Verhoging productiviteit

De verhoogde productiviteit kan in de bouw al snel leiden tot meer winst. Zo kan bij de bouw van huizen en bedrijfspanden in elke fase tijd worden bespaard. Door het ontwerp digitaal te maken kunnen er eenvoudig aanpassingen worden gedaan en de software kan snel beperkingen in de constructie signaleren. In het volgende stadium kan er met een digitale planning eenvoudig worden geschoven, ook kan de status van de benodigde voorraden eenvoudig worden bijgehouden. Het hele logistieke proces versnelt wanneer fases elkaar nauwlettend opvolgen. Tenslotte zijn ook de bouwers gebaat bij digitalisering, bijvoorbeeld door het 3D printen van maatwerk.

Verbeterde logistiek

Op een bouwplaats zijn diverse partijen actief. Vertraging in het leggen van de fundering betekent automatisch dat de elektricien vervolgens niet op tijd aan de slag kan. Door er een actuele status digitaal te kunnen delen, weten alle partijen precies wanneer ze aan de slag kunnen. Communicatie verbetert en de planning is beter inzichtelijk, waardoor deadlines sneller worden gehaald.

Veiligere omgeving

Veiligheid is altijd een belangrijk onderwerp op de bouwplaats. Het risico op een ongeluk kan drastisch worden verlaagd door gebruik te maken van digitalisering. Bij digitale ontwerpen kan al worden berekend of de hoek van een muur acceptabel is, zodat ontwerpen niet instorten. Maar ook het gebruik van drones en misschien wel robots biedt een heleboel nieuwe mogelijk.

Als je wilt profiteren van de voordelen van digitalisering moet natuurlijk je eigen organisatie de administratie wel op orde hebben. Zo besparen gedigitaliseerde bouwvergunningen een hoop tijd. Neem voor een deskundig advies eens contact op met Multiscan.

Gerelateerde berichten

De invloed van Black Friday op de detailhandel

Black Friday is wereldwijd een ongeëvenaard shoppingevenement geworden sinds het jaren  geleden als een Amerikaanse traditie ontstond. Mensen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden