Client soft

Waar is mediation eigenlijk goed voor?

Geplaatst op

Je hoort wel eens over mediation, maar wat is dit nu eigenlijk? In deze tekst willen we je graag meer vertellen over mediation en de verschillende voordelen die deze manier van communiceren met zich meebrengt. Bij mediation zwolle weten ze je goed bij te staan en werken ze bij conflicten altijd naar een constructieve oplossing toe. 

Mediation bij conflicten

In de meeste gevallen kunnen we wel stellen dat mediation gebruikt wordt om conflicten op te lossen. Mediation is een vorm van communicatie. Het gaat er bij mediation om, dat er een mediator is die luistert naar twee partijen die een conflict hebben. De mediator zorgt voor een sfeer waarin er goed naar elkaar geluisterd wordt. Alleen wanneer we naar elkaar luisteren is het mogelijk om elkaar te verstaan, te horen en tot een constructieve oplossing te komen. 

Bij welke conflicten speelt mediation een rol?

Mediation heeft de naam om meestal bij een echtscheiding een rol te spelen. Dit is in zekere zin ook wel waar, het wordt vaak gebruikt als alternatief voor een strijd in de rechtbank. Je wilt van een vecht- eigenlijk naar een overlegscheiding. Dat is met mediation in heel veel gevallen mogelijk. Tijdens de mediationsessie heb je sowieso veel minder stress omdat er niet de sfeer van de rechtbank heerst. Het is een privé setting die zeer goed werkt bij het oplossen van problemen. 

Daarnaast is het ook mogelijk om mediation in te zetten bij conflicten op de werkvloer. Werknemer en werkgever kunnen bepaalde geschillen hebben die opgelost moeten worden. Dat kan in een rechtbank, maar het is misschien veel slimmer om het via een mediationtraject te doen, omdat dit veel minder stress en problemen met zich meebrengt. De mediator is ook veel goedkoper dan bijvoorbeeld een advocaat, dus kiezen veel mensen eieren voor hun geld. 

Conclusie 

Wanneer je op een constructieve manier conflicten wilt oplossen in een privé setting waarin partijen naar elkaar luisteren, overleg plegen en begeleid worden door een gedegen gespreksleider die onpartijdig is en zorgt voor een goede sfeer waarin wederzijds respect een grote rol speelt, dan is mediation zeker een oplossing voor je. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden