Client soft

Waar u op moet letten bij het huren van een laptop

Geplaatst op

Al vele bedrijven maken er gebruik van: laptops huren. Gehuurde laptops worden veelal gebruikt voor congressen, presentaties en workshops. Het heeft als groot voordeel dat het slechts om tijdelijk gebruik gaat en u dus niet vastzit aan laptops die u na gebruik niet meer nodig heeft. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten laptops op de markt, zo ook wanneer u er een of meerdere wil huren. Er is dus voor ieder wat wils. Wilt u een professionele laptop huren? Dan zijn er enkele zaken waar u op moet letten.

Het besturingssysteem

Het besturingssysteem van een laptop bepaalt in grote mate wat de laptop wel en wat het niet kan. Populaire besturingssystemen zijn Windows en macOS. Met beide kun je de meeste standaard zaken wel uitvoeren. Vaak verschillen ze enkel in de namen voor de programma’s en hoe deze precies werken. Voor het grootste deel ligt het er maar net aan waar uw bedrijf en zijn medewerkers aan gewend zijn. Sommige bedrijven maken liever gebruik van het macOS besturingssysteem en andere van Windows. Over het algemeen zijn de meeste mensen wel bekend met het Windows besturingssysteem.

De juiste programma’s

Het programma Word op een Windows laptop werkt net iets anders dan het programma Pages op een Macbook. Tijdens een workshop wil je natuurlijk dat alles soepel verloopt. Zorg er dus voor dat de meeste mensen bekend zijn met het besturingssysteem en zo dus met de programma’s. Als u een laptop gaat huren, zit het Microsoft Office pakket er niet altijd standaard bij. Deze moet u er dus bij bestellen als u met programma’s als Word, Excel en PowerPoint aan de slag wil. Bij een Macbook zijn de vergelijkbare programma’s gratis in de App Store verkrijgbaar.

Het scherm

Tenslotte moet u rekening houden met het scherm. Een goed scherm is essentieel om fijn te kunnen werken. Het is voor iedereen prettig als het scherm niet te klein is en alles goed kan weergeven. Let ook op de scherpte, kleur helderheid, contrast en of het niet te veel licht weerkaatst. Wanneer het tijdens een workshop belangrijk is dat er goed onderscheid kan worden gemaakt in kleurverschillen, dan moeten de deelnemers in staat zijn dit zo goed mogelijk te doen op de gehuurde laptop. Het liefst zonder dat de plafondlamp in hun ogen schittert.

Gerelateerde berichten

De invloed van Black Friday op de detailhandel

Black Friday is wereldwijd een ongeëvenaard shoppingevenement geworden sinds het jaren  geleden als een Amerikaanse traditie ontstond. Mensen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden