Client soft

Waarom is het belangrijk om een software naam te registreren?

Geplaatst op

Wanneer je een uniek product gemaakt hebt, dan is het zaak dat je dit goed regisseert als jouw unieke uitvinding. Daar zijn verschillende redenen voor. In deze blog nemen we de belangrijkste met je door. Laat je informeren! 

Eigen naam, jouw profijt

Als je een product maakt dat je van conceptontwikkeling tot concrete uitwerking op de kaart gezet hebt, dan is het wel goed om daar als enige van de profiteren. De ontwikkelingskosten zijn vaak hoog en je moet ze al snel terugverdiend zien om je product een succes tot mogen noemen. Wanneer een bedrijf je idee steelt en gaat verkopen onder een andere naam, dan is dat een slechte zaak. Dat voorkom je door patenten (registeren dat jij de intellectuele eigenaar bent van een uitvinding) aan te vragen. Iemand mag dan dit stuk techniek niet zomaar overnemen in eigen producten. Maar hiermee zijn we nog niet aangekomen bij de merknaam. 

Merknaam, patent en product

Het product is namelijk niet hetzelfde als de naam of de bedrijfsnaam. Een voorbeeld: 

Cola is het product (met het recept). De bedrijfsnaam is de The Coca Cola Company en Coca Cola is de merknaam. Het bedrijf had een patent aan kunnen vragen op het recept, maar dan moet je het dus openbaar maken. En dat wilde ze niet. Het is wel een goed bewaard geheim, dat maar weinig mensen kennen. De productnaam (merk registreren) en de vorm van de fles zijn wel goed beschermd. Cola mag elke frisdrankproducent maken. Je ziet dus ook veel varianten, de ene wat beter geslaagd dan de andere. 

Je ziet dat er een verschil bestaat tussen een bedrijfsnaam, merknaam en een patent. Het zal je zeker geen windeieren leggen wanneer je registreert wat van jou is. Veel succes met het registeren van je merknaam en het runnen van je bedrijf. Blijf ons volgen voor meer tips voor het ondernemen. We houden je graag op de hoogte.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden