Client soft

Wanneer kun je wel/niet thuiswerken door de coronacrisis?

Geplaatst op

De hele wereld is in de greep van het coronavirus. In verschillende landen in Europa blijven winkels en ondernemingen dicht om zo de verspreiding van het virus te kunnen minimaliseren. Het houdt ons allemaal bezig en we moeten, volgens de laatste berichten, zo veel mogelijk thuiswerken. Als je in de IT of dienstverlening werkzaam bent, zul je deze mogelijkheid vaak hebben. Tegenwoordig kunnen vele mensen thuiswerken dankzij goed werkende computersystemen die ook op afstand toegankelijk zijn. Maar hoe zit dat met andere beroepen? In deze blog nemen we een kijkje bij de beroepen waar dit iets minder vanzelfsprekend is.

De offshorebranche

Er zijn veel Nederlanders die werkzaam zijn in de offshore. Dit betekent dat er mensen zijn die werkzaam zijn op bijvoorbeeld boorplatformen of andere overzeese gebieden. Voor deze mensen is het van nature moeilijker om thuis te werken aangezien deze mensen doorgaans ingenieurs en technici zijn die eigenlijk enkel op locatie werkzaam kunnen zijn. Of je nu een ingenieur bent of iemand die de offshore crane bestuurt. In veel gevallen is het niet mogelijk om zomaar van het boorplatform af te kunnen komen vanwege mogelijk besmettingsgevaar.

De medisch sector

Ook moge het duidelijk zijn dat mensen die werkzaam zijn in de medische sector veel moeilijker hun werk thuis kunnen uitvoeren. In tegenstelling tot andere beroepen waarbij het personeel naar huis wordt gestuurd, is het zo dat zorgpersoneel de komende periode hard nodig is. Daarom is het bij de mensen die werkzaam zijn in de medische sector, zoals de verzorgingshuizen, ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en GGD niet mogelijk om thuis te werken en zullen zij toch echt op de locatie aanwezig moeten zijn.

Justitie en veiligheid

Ook de politiemannen en -vrouwen van ons land moeten inzetbaar blijven. Er zijn namelijk nog steeds situaties waarin het nodig is dat de politie beschikbaar is voor de inwoners van Nederland. Ook zullen zij, zoals vooralsnog de maatregel is, actief bijeenkomsten met meer dan 100 mensen uit elkaar trachten te halen.

Gerelateerde berichten

De invloed van Black Friday op de detailhandel

Black Friday is wereldwijd een ongeëvenaard shoppingevenement geworden sinds het jaren  geleden als een Amerikaanse traditie ontstond. Mensen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden