Client soft

Wat gebeurt er als ik mijn merknaam niet registreer?

Geplaatst op

Wanneer jij als producent iets maakt, dan is dit jouw intellectuele eigendom, denk bijvoorbeeld aan het maken van een boek, maar ook van een willekeurig ander product. Wanneer het gaat om een technisch product dan kun je een patent aanvragen op een stukje techniek, bijvoorbeeld een speciale chip. Het is belangrijk dat je registreert wat van jou is. In deze blog een aantal tips.

Merknaam registreren

Heb je een product met een specifieke merknaam, registreer het dan. Zo kunnen anderen er niet mee aan de haal gaan en profiteren van jouw harde werk. Een merknaam registreren kan voor een aantal niveaus: nationaal, Benelux of internationaal. Hoe groter het bereik of het gebied des te hoger de prijs is om een registratie te laten doen. Wanneer je een registratie met werelddekking hebt, dan kunnen bedrijven over de hele wereld niet met jou werk ervandoor gaan, in juridische zin natuurlijk, want er kan altijd iemand zijn die de wet aan zijn laars lapt. 

Wat gebeurt er als je niet registreert?

Wanneer je niet geregistreerd, is het mogelijk dat bedrijven jouw werk gebruiken om zelf geld te verdienen. Ze kunnen dus iets maken wat superveel lijkt op wat jij doet. Zelfs de naam gebruiken van jouw product als je deze niet geregistreerd hebt als merk. Kies voor zekerheid en ga voor je recht, registreer je merknaam en pluk daar de vluchten van. Zo hoef je niet in een winkel erachter te komen dat jouw product nagemaakt wordt en met een mindere kwaliteit. Wanneer je dit ziet als je wel geregistreerd hebt, dan kun je dit juridisch aanpakken.

We hopen dat je snel je stappen kunnen nemen om je intellectuele eigendom te registreren. Wil je meer weten over dit onderwerp neem dan contact op met de expert. Veel succes gewenst met je bedrijf.

Gerelateerde berichten

De invloed van Black Friday op de detailhandel

Black Friday is wereldwijd een ongeëvenaard shoppingevenement geworden sinds het jaren  geleden als een Amerikaanse traditie ontstond. Mensen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden