Client soft

Wat is het voordeel van ERP?

Geplaatst op

We horen steeds vaker over ERP, maar wat is het? In deze blog gaan we het een en ander uitleggen over ERP, en vertellen wat je eraan hebt. Als ondernemer kun je veel voordeel hebben bij een systeem als dit. Lees snel verder en ontdek hoe het in elkaar zit.

De oude situatie

Vroeger gebruikten ondernemers diverse soorten software. Dit waren verschillende applicaties met allerlei verschillende functies. Vanuit deze software werden dus bestanden gemaakt en opgeslagen onder bepaalde extensies. Omdat de verschillende programma’s verschillende extensies maakten, ontstonden er bepaalde problemen. Je kan dan denken aan corruptie in de data, door de vertaling van de ene extensie naar de andere. Of zelfs het wegvallen van data. Wanneer je met meerdere databases werkt, en dat was vaak het geval met meerdere programma’s, dan heb je ook vaak te maken met verschillende invoeren van data. Wat weer resulteert in dubbele of ontbrekende gegevens. ERP lost dit probleem op.

Wat is het voordeel van een Erp?

Door gebruik te maken van een database, waar alle gegevens in staan heb je geen problemen meer met datacorruptie: dubbele of ontbrekende data. Elke afdeling in een bedrijf kan een eigen module hebben binnen het ERP. Het is bijzonder voordelig omdat op deze manier elke afdeling een eigen werkomgeving kan hebben, waarbij de data uit een database gehaald werd. Zo is het voor elke afdeling ook mogelijk om alle data in te zien die ze nodig hebben. Daarbij is het bijzonder makkelijk om een uitdraai te maken van de verschillende work flows binnen het bedrijf. Je hebt dus snel een overzicht van hoe de stand van zaken is en waar het management eventueel op moet sturen. Verschillende systemen zijn elkaar gekoppeld waarbij het dus mogelijk is dat de verkoop- een seintje geeft aan de inkoopafdeling. Zodat de laatste weet wanneer ze de voorraad moeten aanvullen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer de verkoopafdeling een grote order heeft gehad. Zo is er altijd voldoende op voorraad. 

Onderhoud van een Erp

Wanneer er iets met het systeem is, dan is het makkelijk om de systeembeheerder te roepen die het systeem onderhoud. Je hebt ook maar met een systeem te maken en niet met meerdere waardoor het eenvoudiger is om problemen op te lossen. Tegelijkertijd moet je dit wel goed plannen, omdat je immers werkt met een systeem en als dat er uitligt wordt werken lastig. 

Conclusie

De voordelen van het ERP-systeem zijn overtuigend:

  • Geen datacorruptie
  • Helderheid over work flow
  • Uitdraai maken voor management

Alle andere voordelen zul je snel zelf ervaren, want werken gaat een stuk efficiënter.

Gerelateerde berichten

De invloed van Black Friday op de detailhandel

Black Friday is wereldwijd een ongeëvenaard shoppingevenement geworden sinds het jaren  geleden als een Amerikaanse traditie ontstond. Mensen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden