Client soft

Wat kun je doen tegen scriptiestress?

Geplaatst op

Het schrijven van je scriptie is een stressvolle tijd. Niet iedereen kan hier even goed mee omgaan. Misschien ervaar je een gevoel van falen, angst of zelfs paniek? Hoe ga je hiermee om? Als je de draad even kwijt bent is dat gelukkig niet het einde van de wereld. Er is genoeg dingen die je kunt doen om te zorgen dat je je scriptie tot een goed einde kunt verbrengen. Hoe zorg je ervoor dat je op tijd een goede scriptie inlevert? 

Wat is de oorzaak?

Er kunnen allerlei oorzaken van scriptiestress. Het kan zijn dat je je niet goed kunt concentreren. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Misschien word je teveel afgeleid door je omgeving, of vind je het onderwerp lastig. Het kan ook zijn dat je te perfectionistisch bent, waardoor het schrijven teveel tijd kost en je steeds onzeker bent over wat je schrijft. Het kan ook zijn dat je het moeilijk vindt om structuur aan te brengen in je werk, waardoor je maar bronnen blijft raadplegen en tot niets komt.  

Wat kun je er zelf tegen doen?

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen. Kies voor een rustige omgeving als je gaat werken aan je scriptie. Zo word je niet afgeleid door externe factoren. Maak een goede planning en spreek deze door met je studiebegeleider. Stel prioriteiten en werk deze stelselmatig af. Begin niet overal tegelijk. Begin aan een taak en rond deze af. 

Wat kun je doen als het echt niet lukt?

Als het zelf niet lukt kun je denken aan scriptiebegeleiding. Scriptiebegeleiders zijn gespecialiseerd in het begeleiden van studenten met faalangst of andere angsten die te maken hebben met het schrijven van een scriptie. Het doel van scriptiebegeleiding is om te zorgen dat je met zo min mogelijk begeleidingsuren zelfstandig verder kunt. Scriptiebegeleiding kun je aanvragen via Studielab.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden