Client soft

Wat moet je weten over domeinnamen en registratie?

Geplaatst op

Wanneer je van plan bent om een website te bouwen, dien je een aantal praktische zaken te regelen voordat je de website online kunt zetten. Eén van die zaken is het checken en registreren van een domeinnaam. Zonder domeinnaam, zou je website een IP-adres als naam krijgen en dat is veel te lastig om te onthouden. De bezoekers die je naar de website wil genereren zouden er dan nooit terecht komen. In deze blog kom je te weten wat een domeinnaam precies is en op welke manier je de domeinnaam naar keuze kunt registreren.

Wat is een domeinnaam?

Succesvolle websites kunnen absoluut niet zonder domeinnamen. Je kunt een domeinnaam het beste vergelijken met je eigen woonadres. Wanneer je mensen bij je thuis uitnodigt, geef je hun het adres zodat ze je woning kunnen vinden. Voor de mensen die je op je website wil uitnodigen geldt hetzelfde, dan geef jij je domeinnaam aan ze door. De domeinnaam is onderdeel van de gehele URL (www.domeinnaam.nl/.com/.online). De complete URL kun je dan als de routebeschrijving naar je website beschouwen. De domeinnaam die je registreert, kan bijvoorbeeld de naam van je onderneming of merk zijn.

Op welke manier kun jij je persoonlijke domeinnaam registreren?

Wil je een website bouwen of laten designen? Dan is het belangrijk dat je een domeinnaam kiest. Voordat je de domeinnaam kunt registreren, dien je de domeinnaam check te doorlopen. Iedere domeinnaam is uniek en er kunnen dan ook geen dubbele namen worden geregistreerd. De check helpt je om erachter te komen of de domeinnaam die je kiest nog beschikbaar is. Komt uit de check naar voren dat niemand anders de domeinnaam heeft geregistreerd? Super, dan kun je de domeinnaam voor jezelf registreren!

Op het moment dat de domeinnaam die je in gedachten hebt nog vrij blijkt te zijn, is het tijd voor domein registratie. Je kunt een domeinnaam registreren door een eenvoudig stappenplan te volgen. Voer de domeinnaam in die je hebt uitgekozen, hierna is het de bedoeling dat je alle gegevens van jezelf of je bedrijf invult. Volg alle stappen en kijk in je mailbox of je een bevestiging van de registratie van je domeinnaam kunt terugvinden. Vaak krijg je binnen een paar uur of dagen al goedkeuring. Wanneer de domeinnaam geregistreerd is, kun je hem aan je website koppelen.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden