Client soft

Wat zijn je rechten als je ontslagen bent?

Geplaatst op

Als werknemer wordt je door de wet een soort van beschermd van ontslag. Natuurlijk is het mogelijk dat je wordt ontslagen, maar er zijn bepaalde regels in de wet opgesteld die je ontslag iets minder erg maken voor de werknemer. Dit heeft te maken met een aantal vergoedingen die je krijgt als je wordt ontslagen. Als jij wilt weten waar je recht op hebt nadat je bent ontslagen, dan ben je bij deze blog aan het goede adres.

Transitievergoeding.

Elke werknemer die na een dienstverband zijn baan verliest, heeft recht op een transitievergoeding. Deze vergoeding spreekt een beetje voor zich. Dit is een vergoeding die je krijgt als ex-werknemer, deze kun je gebruiken voor omscholing of outplacement. Het is wel zo, dat als jij in de loopbaan van je vorige baan geld voor een opleiding hebt gekregen van de baas, dat deze in mindering mag worden gebracht door het bedrijf. Er is recent wat veranderd met de transitievergoeding: een regeling waarbij je recht hebt op meer transitievergoeding bij ontslag, dit geldt voor iemand die 50 jaar of ouder, is komen te vervallen. Ook vervalt de regeling dat wanneer je meer dan 10 jaar bij een bedrijf hebt gewerkt, de vergoeding hoger wordt.

De WW-uitkering.

De WW-uitkering is een uitkering die je krijgt op basis van het aantal jaren dat je ergens hebt gewerkt. Deze is dus afhankelijk van je loopbaan. Wil je meer weten over arbeidsrecht? Klik dan op de link. We informeren je graag over je rechten en plichten in het licht van het Arbeidsrecht. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte!

Gerelateerde berichten

De voordelen van een echtscheidingsadvocaat?

Het is een heftige gebeurtenis zo’n scheiding. Hoe regel je het goed? Dat is een belangrijke vraag, zeker voor de kinderen. Deze juridische expert...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden