Client soft

Welke VR hardware huren voor een event?

Geplaatst op

Naast virtual reality apparatuur kopen is VR huren ook een optie. Voor een eenmalig event is dit ideaal, het is immers niet nodig om te investeren in dure hardware die vervolgens op de plank stof ligt te vergaren. Daarbij moeten er keuzes gemaakt worden die variëren van eenvoudig en goedkoop tot complex en kostbaar. In dit artikel geven we een opsomming van de diverse soorten hardware en de toepassingsmogelijkheden. Zo wordt VR huren voor zakelijke toepassingen een stuk eenvoudiger.

Standalone 3DoF

Voorbeelden: Oculus Go, Samsung Gear VR, Pico G2

Dit zijn eenvoudig te gebruiken virtual reality brillen die vaak ingezet worden om 360 video te laten zien en andere niet-interactieve presentaties weer te geven. De gebruiker hoeft niet te lopen, een (draaiende) stoel is ideaal bij het gebruik van deze hardware. Het is mogelijk om meerdere toestellen draadloos aan elkaar te koppelen met als doel een virtuele cinema in te richten. Een voordeel bij VR huren is dan ook de schaalbaarheid in toestellen, van enkele exemplaren tot honderden headsets tegelijkertijd.

Standalone 6DoF

Voorbeelden: Oculus Quest, Lenovo Mirage, Vive Focus

Met ‘zes graden bewegingsvrijheid’ kan de gebruiker vrij rondlopen en de controllers in drie dimensies bewegen voor een verhoogde mate van interactiviteit. Voor 360 video is deze functionaliteit niet nodig, voor interactieve 3D presentaties en VR gaming kan het wel heel interessant zijn. Omdat alle hardware reeds in het apparaat aanwezig is, hoeft deze headset niet gekoppeld te worden aan een PC. Dit bespaart ruimte en kosten, daarnaast is er minder technische expertise vereist.

PC VR 6DoF

Voorbeelden: Oculus Rift, HTC Vive Pro, Windows Mixed Reality

Dit zijn in feite PC accessoires die niet werken zonder externe computer of laptop. Zo kan de hoogste kwaliteit worden behaald, met als minpunt de verminderde flexibiliteit en inzetbaarheid. Bij ontwikkeling van custom apps voor presentaties biedt het gebruik van virtual reality hardware binnen een Windows omgeving zeker voordelen. Bij VR huren is het niet nodig om als organisatie te investeren in dure hardware. Dit budget kan geïnvesteerd worden in hoge kwaliteit content.

Meer dan VR huren

Houd er rekening mee dat er ook content moet zijn om te bekijken tijdens het virtual reality evenement. Dit kan een bestaande documentaire zijn, of een 360 video die specifiek voor de gelegenheid geproduceerd is. Daarnaast zal er zeker bij grotere evenementen technische ondersteuning nodig zijn om de presentatie in goede banen te leiden. Bij VR huren dient de opdrachtgever ook rekening te houden met deze kosten.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden