Client soft

Zo werk je perfect samen met je letselschade advocaat

Geplaatst op

Het is zeer belangrijk om een goede letselschade advocaat in te schakelen bij het indienen van een letselschadeclaim. Maar andersom werkt het natuurlijk net zo. Om de zaak succesvol te laten verlopen is goede communicatie tussen de cliënt en advocaat essentieel. Zorg er daarom voor dat je een goede cliënt bent die de juiste vragen stelt. Hoe doe je dat? We leggen het uit in dit artikel!

Tip 1: Praat zoveel mogelijk met je letselschade advocaat

Door goed samen te werken met de letselschade advocaat vergroot je de kans op een effectief eindresultaat. Communicatie vormt wat dat betreft de sleutel. Praat regelmatig met de letselschade advocaat en vertel duidelijk wat jij wilt. Wat is jouw einddoel en hoe denk je dat samen te gaan bereiken? Uiteindelijk is de letselschade advocaat natuurlijk de specialist. Hij of zij dient jou van advies te voorzien en uit te leggen hoe een letselschade zaak verloopt.

Tip 2: Hou zoveel mogelijk contact

Hou zoveel mogelijk contact met de letselschade advocaat. Maar wees niet ongerust wanneer hij of zij even de telefoon niet opneemt of niet snel terugbelt. Een advocaat is vaak erg druk omdat er meerdere zaken op zijn of haar bordje liggen. Uiteindelijk krijg je echt wel contact. En andersom geldt natuurlijk ook: probeer zo snel mogelijk te reageren op een telefoontje of e-mail van de letselschade advocaat, als dat mogelijk is. Jij vindt het fijn dat je advocaat snel reageert op een belangrijk bericht, en andersom geldt dat natuurlijk ook.

Tip 3: Kom op tijd op afspraken

Waarschijnlijk zul je meerdere keren afspreken met de letselschade advocaat. Kom op tijd en probeer geen enkele afspraak te missen. Op die manier werken jullie het meest efficiënt samen, wat waarschijnlijk zorgt voor een positief eindresultaat. Bovendien is een advocaat niet goedkoop. Hoe vaker je moet afspreken, hoe meer geld je kwijt bent.

Tip 4: Lever documenten zo snel mogelijk aan

Soms kan het noodzakelijk zijn om een letselschadezaak aan te spannen bij de rechtbank. In dat geval zag de gedaagde schriftelijke vragen sturen naar de advocaat. Ook kan er worden gevraagd om bepaalde documenten. Probeer deze vragen zo snel mogelijk te beantwoorden om het proces geen vertraging te laten oplopen. En geef de gevraagde documenten meteen aan je letselschade advocaat. Duurt het proces te lang, dan kan je zaak worden geseponeerd. En dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Gerelateerde berichten

Zaken doen met een hypotheekadviseur, hoe gaat dat?

Hypotheken zijn een belangrijk onderdeel van de aankoop van een huis, en de keuze voor de juiste hypotheek is van groot belang. Een hypotheekadviseur...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden