Client soft

Wat is een ERP-systeem? Check snel wat je voordeel is!

Geplaatst op

Steeds meer bedrijven zien de voordelen van het ERP-systeem in, maar: wat is een erp systeem?  Deze vraag zetten we centraal in deze blog en we lopen ook even de verschillende voordelen met je door. Wil je ook efficiënter werken en je klanttevredenheid vergroten? Kijk dan met ons mee.

Het nadeel van meerdere systemen

Werken met meerdere systemen heeft verschillende nadelen. Zo kan er datacorruptie optreden wanneer er een vertaling gemaakt moet worden van systeem A naar systeem B. Dan kan er bijvoorbeeld data wegvallen omdat systeem B de taal systeem A niet begrijpt. En dat is tijdrovend en zonde. Vaak zijn meerdere systemen niet of slecht met elkaar te verbinden, wanneer aparte afdelingen dan met een verschillend systeem werken, hebben ze gebrekkige of geen toegang tot de bedrijfsgegevens, zoals klantgegevens. Ook kan het zijn dat de verkoopafdeling gegevens invoert die de inkoopafdeling niet kan inzien, omdat ze met een ander systeem werken of deze gegevens veel te laat krijgt, omdat ze eerst vertaald / gekopieerd moeten worden naar een ander systeem. Dat is natuurlijk geen wenselijke situatie. Gelukkig kan het anders.

De voordelen van een ERP-systeem

Eigenlijk alle nadelen die een werkmethode met verschillende computersystemen heeft, kun je wegstrepen bij het werken met een ERP-systeem. Het hele idee van zo’n systeem is eenvoudig: het hele bedrijf heeft toegang tot dezelfde database, de bron van het ERP-systeem en elke afdeling kan dezelfde module (toegangsportaal met instelling) hebben. Je kunt ook verschillende modules voor verschillende afdelingen maken. Het gaat erom dat in principe het hele bedrijf met dezelfde gegevens werkt. Als de verkoop gegevens registreert dan gebeurt dit één keer en dit brengt een ander voordeel met zich mee, dat je namelijk nooit dubbele gegevens hebt. Inkoop weet zo ook dat er ingekocht moeten worden na een grote order of verkoop, zodat het magazijn (of iets in die trant) aangevuld moet worden.

Onderhoud

Omdat je werkt met een onderhoudspartij is het relatief eenvoudig om je systeem op orde te houden. Essentiële updates kunnen gemakkelijk in het weekend gepland worden. Een aanspreekpunt maakt het makkelijk om eventuele problemen op te lossen. Met een gerichte cursus, misschien zelfs gericht op een bepaalde module, is het mogelijk om medewerkers snel vertrouwd te maken met de software. Sommige bedrijven werken wel met 16 verschillende applicaties, die medewerkers dan allemaal moeten leren gebruiken. Een ERP-systeem vereenvoudigt de workflow behoorlijk.

Meer ontdekken?

We zijn een platform waarop we je informeren en inspireren met blogs over de digitale wereld. Ontdekt onze virtuele partners en wat het laatste nieuws is. Blijf ons volgen. Dan ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Gerelateerde berichten

De invloed van Black Friday op de detailhandel

Black Friday is wereldwijd een ongeëvenaard shoppingevenement geworden sinds het jaren  geleden als een Amerikaanse traditie ontstond. Mensen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden